top of page

Group

Public·48 members
Nolan Garcia
Nolan Garcia

Posljednja VoljaThe Last Will (Posljednja volja) is a 2001 Croatian film directed by Zoran Sudar and produced by Vicenco Blagaić. It is a comedy about a tour guide in small town of Dalmatia, played by Goran Višnjić, who inherited millions from a distant relative in USA only to find himself pursued by professional killers.
Posljednja voljaPosljednja volja is a thriller action film. When a woman's husband dies, she hires two hitmen to kill her stepson. The boy is the son of her husband, and with him out of the way, she can become the legal heir to her late husband's fortune.


Posljednja volja je jedan od prvih filmova u Hrvatskoj napravljen u nezavisnoj produkciji. Riječ je o laganoj ljetnoj komediji koja nije doživjela baš veliki uspjeh među kritičarima i publikom. Redatelj je osvojio nagradu za najboljeg debitanta na Pulskom filmskom festivalu 2001. godine.


Zoran Sudar is a writer and assistant director who is best known for Posljednja volja (The Last Will, 2001), Nasi i Vasi (2000) and Kamenita Vrata (1992). He holds a degree in film and television direction from the Zagreb Academy of Dramatic Art and a degree in comparative literature and English from the Zagreb Faculty of Philosophy. He is the author of a number of promotional videos and TV films.


Komentar:Posljednja volja pučka je pustolovna komedija rađena po receptu filmova s Budom Spencerom i Terenceom Hillom. Riječ je o prozaičnom i staromodnom eksploatacijskom ostvarenju koje je ipak osvojilo nagradu publike Zlatna vrata Pule na festivalu u Puli, a u povijesti hrvatske kinematografije ostat će zabilježeno kao prvi tzv. producentski projekt: naime, film je u znatnoj mjeri vlastitim kapitalom financirao splitski poduzetnik Vicenco Blagaić, koji je u holivudskoj maniri angažirao kreativne suradnike u radu na 'zadanu temu', tj. na realizaciji vlastite filmske ideje. Ostale nagrade: Breza lista Vjesnik najboljem debitantu Zoranu SudaruBroj gledatelja u Hrvatskoj: 29 696


Šibenski sud je temeljem volje i želje Ante viteza Šupuka, za skrbnika i opunomoćenog zaštitnika interesa njegovih unuka imenovao svog rođaka Erminija Šupuka. Šupukov izbor upravo Erminija za skrbnika svojih unuka nije bio slučajan. Naime Eminio je bio osoba u koju je Ante Šupuk imao golemo povjerenje. Uostalom upravo je njemu bio povjerio vođenje financijskog poslovanja Prva povlaštena električna centrala u Dalmaciji 1895. godine, kao i svih ostalih svojih poduzeća.Pokojnikova posljednja volja bila je da po 5/24 njegove imovine naslijede njegovi maloljetni unuci Claudio, Miloš, Ljubo i Leo, a po 2/24 Anica Šupuk udana Jella i maloljetna unuka Olga s tim da se uz pravo vlasnosti kuće u Težačkoj ulici na ime Vicka Šupuka zabilježi napomena o maloljetnosti nasljednika, svojih unuka


Jedini adekvatno ispunjeni upitnik dostavio nam je Grad Pula. Istaknuli su kako je porast temperatura negativno utjecao na život u gradu u posljednja dva desetljeća. Rezultati elaborata Opažene i očekivane promjene količine oborine, temperature zraka i indeksa ekstrema za grad Pulu (DHMZ, listopad 2016.) za sadašnju klimu upućuju na prisutno značajno zatopljenje na području Pule, kako na godišnjoj tako i na sezonskoj skali. Porast srednje temperature zraka (u rasponu od 0.3C/10god do 0.6C/10god), srednje minimalne (u rasponu od 0.3C/10god do 0.6C/10god) kao i srednje maksimalne temperature zraka (u rasponu od 0.2C/10god do 0.6C/10god) statistički je značajan u svim sezonama.


BANjALUKA- U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod sedam lica od 92 testirana, a preminula su dva muškarca srednje i starije životne dobi iz Zvornika i Šamca, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page